Βρετανία: Νέος, σκληρός προϋπολογισμός – Αύξηση φόρων, περικοπές δαπανών

Νεα


Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται πλέον επίσημα σε ύφεση, δήλωσε ο Bρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, καθώς παρουσίασε τον Φθινοπωρινό προϋπολογισμό του στο κοινοβούλιο. Το Γραφείο Ευθύνης Προϋπολογισμού σημειώνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ήδη σε ύφεση και η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,4% το 2023.

Ο ΥΠΟΙΚ το ανακοίνωσε στην Βουλή λέγοντας ότι και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται τώρα σε ύφεση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο κ. Χαντ παρουσίασε το Φθινοπωρινό Προϋπολογισμό ο οποίο έρχεται να καλύψει τρύπα 55 δις λιρών στην βρετανική οικονομία σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την οικονομική «καταιγίδα» όπως είπε.

Αρχικά ο κ. Χαντ είπε ότι το σύστημα εγγύησης της τιμής της ενέργειας θα αυξηθεί από 2.500 λίρες για το μέσο νοικοκυριό σε 3.000 λίρες για 12 μήνες από τον Απρίλιο.

—Το όριο για τους φορολογούμενους με υψηλότερο συντελεστή 45%,  θα μειωθεί από £150.000 σε £125.000.

— Ο Τζέρεμι Χαντ επεκτείνει το πάγωμα των ορίων του φόρου εισοδήματος και Εθνικής Ασφάλισης – κάτι που θεωρείται κρυφός φόρος διότι σημαίνει ότι εκατομμύρια θα πληρώσουν περισσότερα ενώ αυξάνουν οι τιμές και οι μισθοί.

-Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν θα απαλλάσσονται πλέον από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Οχημάτων από τον Απρίλιο του 2025 για να γίνει το σύστημα φορολογίας αυτοκινήτων «πιο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr