Βραβεία «YouSmileAwards» από το Χαμόγελο του Παιδιού

Νεα


Μαθητές από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν για πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβαν και είχαν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, ενέπνευσαν άλλα παιδιά και ενήλικες. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού -You Smile, επέλεξαν ανάμεσα από τριάντα πέντε χιλιάδες μαθητές εκείνους που συνέβαλαν ώστε η καθημερινότητα να γίνει καλύτερη.

Μαθητές από την Καβάλα βραβεύτηκαν στην κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμη, για το βραχιόλι «Besafe» που δημιούργησαν για να προλαμβάνονται περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Το βραχιόλι με το πάτημα ενός κουμπιού στέλνει email στο άτομο της επιλογής του κατόχου. Στην κατηγορία: Μαθητές & μαθήτριες που βοήθησαν την κοινωνία βραβεύτηκαν μαθητές από τις Γούβες Εύβοιας, οι οποίοι βοήθησαν στο σβήσιμο των περσινών πυρκαγιών. Μαθητές από τον ‘Αγιο Δημήτριο Αττικής, βραβεύτηκαν γιατί παρέδωσαν μάθημα πραγματικής φιλίας όταν χρειάστηκε να υπερασπιστούν το δικαίωμα του συμμαθητής τους από τη Γουϊνέα, Σαϊντού Καμαρά, να παραμείνει στην Ελλάδα.

«Εκείνο που έχει κατακτήσει το Χαμόγελο του Παιδιού είναι να νομιμοποιηθεί ως η αλογόμυγα του συστήματος. Αυτό το οποίο μας τσιμπάει, μας ενοχλεί, δεν μπορούμε να το διώξουμε όμως γιατί έχει νομημοποιηθεί στις συνειδήσεις μας. Και μας δείχνει πολλές φορές πως το κέφι και η έμπνευση μπορούν να δημιουργήσουν κάτι καινούριο, όπως τα yousmile awards» ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης ο υφυπουργός Παιδείας, ‘Αγγελος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr