Βραβεία Πούλιτζερ σε Washington Post, Reuters & New York Times, τιμητική διάκριση σε Ουκρανούς δημοσιογράφους

Νεα


Η εφημερίδα Washington Post απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Δημόσια Υπηρεσία» για την κάλυψη της επίθεσης που εξαπέλυσαν στο Καπιτώλιο υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το πρακτορείο Reuters απέσπασε το βραβείο Φωτογραφίας για την κάλυψη της πανδημίας Covid-19 στην Ινδία.

Στους δημοσιογράφους στην Ουκρανία απονεμήθηκε επίσης τιμητική διάκριση για την κάλυψη της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε εκ μέρους της επιτροπής των βραβείων Πούλιτζερ η Μάρτζορι Μίλερ.

Τα Πούλιτζερ απονέμονται ετησίως και αποτελούν την ύψιστη διάκριση για την αμερικανική δημοσιογραφία, προεξέχοντος του βραβείου στην κατηγορία «Δημόσια Υπηρεσία».

Φέτος η συγκεκριμένη διάκριση απονεμήθηκε στην εφημερίδα Washington Post για την «πειστική εξιστόρηση και ζωντανή παρουσίαση της επίθεσης στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021, που παρείχε στην κοινή γνώμη ολοκληρωμένη και ακλόνητη κατανόηση μιας από τις πιο σκοτεινές ημέρες του Έθνους», τόνισε η Μίλερ.

Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, όταν υποστηρικτές του Τραμπ διέκοψαν την καταμέτρηση των εκλογικών ψήφων που έφεραν τον Τζο Μπάιντεν στην εξουσία, χάρισαν επίσης Πούλιτζερ Φωτογραφίας για Έκτακτη Επικαιρότητα σε ομάδα φωτορεπόρτερ του Getty Images.

 

Πούλιτζερ Φωτογραφίας στην…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr