Βουλευτικές εκλογές – Γαλλία: Πρώτη η παράταξη Μελανσόν στον α’ γύρο

Νεα


Πρώτη εμφανίζεται η αριστερή συμμαχία «Λαϊκή Ένωση» του Ζαν Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή στη Γαλλία, αλλά με διαφορά μικρότερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας από την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα περισσότερα δημοσκοπικά ινστιτούτα και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Ωστόσο, όσον αφορά στις έδρες που θα κερδίσει κάθε παράταξη στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, πρώτη έρχεται η παράταξη του Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες, με αρκετές πιθανότητες να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να έχει περισσότερες από 289 έδρες.

Έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή απηύθυναν η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, εκ μέρους της προεδρικής πλειοψηφίας του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και ο ηγέτης της «Λαϊκής Ένωσης» Ζαν Λικ Μελανσόν.

Σύμφωνα με exit poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού France2, οι παρατάξεις του Εμανουέλ Μακρόν και του Ζαν Λικ Μελανσόν που εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ίδιο ποσοστό 25,2% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Στην τρίτη θέση έρχεται το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν με 18,9%, ενώ την τέταρτη θέση φέρεται να καταλαμβάνουν οι Ρεπουμπλικανοί με 13,7%. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, σε έδρες η παράταξη Μακρόν εμφανίζεται πρώτη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα έχει την πλειοψηφία.

Νωρίτερα, άλλο exit poll…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr