Βουλή: Ψηφίζεται ο νέος Εθνικός Κλιματικός Νόμος και η τροπολογία για την αναδρομική αποζημίωση από τις αυξήσεις στο ρεύμα

Πολιτικη


Με την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τον κλιματικό νόμο, νομοθετείται η αναδρομική αποζημίωση των καταναλωτών από τις αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος κατά την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και 31 Μαΐου 2022.

Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται στα 280 εκ. ευρώ και με αυτό θα καλυφθεί το 60% των αυξήσεων της συγκεκριμένης περιόδου.

Αυτή την ώρα η συζήτηση γινεται για τη διαδικασία με την οποία θα επιστραφούν τα ποσά στους καταναλωτές απο την ενεργειακή κρίση αλλά επίσης και στο σκέλος των υπερκερδών στους κατόχους άδειας τα οποία θα φορολογηθούν  με 90% όπως έχει δεσμευτεί πρόσφατα και ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση λέει προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτός ο νόμος έχει εθνικά χαρακτηριστικά και καθετί μικροκομματικό  δεν χωρά στο δημόσιο διάλογο  όμως στην αντίπερα όχθη η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και η ελάσσονα  ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και μάλιστα έντονη σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και το δημόσιο διάλογο  ό οποίος δεν έχει γίνει όπως λένε οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Η Ολομέλεια αναμένεται σήμερα, αργά το απόγευμα, να ψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον νέο εθνικό κλιματικό νόμο αφού ολοκληρωθεί και η συζήτηση που διεξάγεται σε χαμηλούς τόνους,  σε αντίθεση με τη χθεσινή συνεδρίαση που έγινε σε υψηλούς τόνους  μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Υπέρ της αρχής του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr