Βουλή – Παρέμβαση Τσίπρα για ρήτρα αναπροσαρμογής: Μένει ανέγγιχτος ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας

Πολιτικη


Παρέμβαση στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής έκανε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους βουλευτές της ΝΔ να την υπερψηφίσουν ώστε «όσο διαρκεί η κρίση και αναμένουμε την κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής, να μην κόβεται το ρεύμα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Όπως είπε ο λόγος που ζήτησε να παρέμβει είναι η έλλειψη συναίσθησης από πλευράς της κυβέρνησης για το τι συμβαίνει στην κοινωνία από τη λαίλαπα της ακρίβειας εδώ και 9 μήνες και δη με τη «ρήτρα της ληστείας» στους λογαριασμούς του ρεύματος, όπως αποκάλεσε τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σημείωσε πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «αφήνουν ανέγγιχτο για άλλη μια φορά τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας» και πρόσθεσε πως θα αποδειχθεί πλαστή η υπόσχεση για επιστροφή 600 ευρώ για τους υπέρογκους λογαριασμούς από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο, καθώς έχουν προϋπολογιστεί μόλις 280 εκατ. ευρώ για 4,2 εκατ. Καταναλωτές και πως αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.

Μίλησε για εξαγγελίες μέτρων κατά της ακρίβειας τα οποία όμως ο πολίτης δεν βλέπει στους λογαριασμούς. «Σταματήστε να συμπεριφέρεστε απέναντι στους Έλληνες πολίτες με τρόπο κυνικό, να τους υποβαθμίζετε, να υποτιμάτε την νοημοσύνη τους και να τους κατηγορείτε ότι είναι και τζαμπατζήδες» είπε.

«Δεν είναι δυνατό να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε και να μετατρέπετε τη νύχτα σε μέρα» είπε και κάλεσε την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr