Βουλή: Κυρώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία το πρωτόκολλο ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Πολιτικη


Κυρώθηκε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το πρωτόκολλο προσχώρησης Σουηδίας και Φινλανδίας στη Βορειατλαντική Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ την καταψήφισαν ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25.

Ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, καυτηρίασε έντονα «την τακτική ίσων αποστάσεων απέναντι στον αναθεωρητισμό», ενώ τόνισε ότι «η Τουρκία υιοθετεί μία εξόχως επιθετική, κλιμακούμενη, ακραία και επικίνδυνη πολιτική και αρνείται να καταδικάσει ρητά και αυστηρά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία». «Οι σύμμαχοι μας οφείλουν να αποδοκιμάσουν την τουρκική ουδετερότητα και την αμφιλεγόμενη στάση της Άγκυρας», σημείωσε ο κ. Λιβανός.

Κλείνοντας, ο εισηγητής της ΝΔ επεσήμανε ότι «στα κρίσιμα μεγάλα θέματα υπάρχει εθνική συνεννόηση και ομοψυχία» και πρόσθεσε ότι «απέναντι στην τουρκική προκλητική επιθετικότητα, η Ελλάδα απαντά με ενεργή ξεκάθαρη διπλωματία, σύναψη συμμαχιών και ισχυροποίηση της αμυντικής της θωράκισης».

«Ναι» στην κύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς. «Είναι δυστύχημα ότι η Σουηδία και η Φινλανδία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν μια παράδοση δεκαετιών ουδετερότητας και αδέσμευτης εξωτερικής πολιτικής προσηλωμένης στην ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κατανοούμε όμως τους λόγους που το κάνουν, τόνισε ο Γ. Μπουρνούς. Είναι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr