Βερολίνο – Αθήνα – Κωνσταντινούπολη: Ταξίδι δύσκολων ισορροπιών για την υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας

Νεα


Όλο το τόξο της τουρκικής προκλητικότητας έθεσαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών στην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας που επισκέφθηκε την Αθήνα. Οι αμφισβητήσεις κυριαρχίας αποτελούν απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Νίκος Δένδιας, έθεσε το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων, λέγοντας ότι η παράδοση στην Τουρκία κινδυνεύει να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας χώρας που έχει εκδώσει απειλή πολέμου σε βάρος της Ελλάδας. «Τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει» παρατήρησε η Αναλένα Μπέρμποκ.

  • Συνάντηση Κολονά – Δένδια στο Παρίσι – Αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών

H ΥΠΕΞ της Γερμανίας έχει φτάσει στην Κωνσταντινούπολη όπου και παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αμεροληψία στα ελληνοτουρκικά. «Ως μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης ενδιαφερόμαστε και για τα σύνορα της χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σχολίασε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου δεν μπορεί να λυθεί με κλιμάκωση της έντασης.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου,  ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε μεταξύ άλλων ότι θέλουμε από τη Γερμανία μια πιο ισορροπημένη στάση απέναντι στην Αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο λέγοντας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr