Βατούτιν: “Άδικος ο αποκλεισμός μας από τη EuroLeague, λίγες οι πιθανότητες να επανέλθουμε”

Αθλητικα


Ο Αντρέι Βατούτιν εξέφρασε για μια ακόμα φορά την άποψη ότι είναι άδικος ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη EuroLeague, τονίζοντας ότι είναι λίγες οι πιθανότητες να επιστρέψουν στη λίγκα οι Μοσχοβίτες.

Ο Αντρέι Βατούτιν παραχώρησε συνέντευξη στο ρωσικό μέσο RG, όπου αναφέρθηκε για όλα τα φλέγονται θέματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο πρόεδρος των Μοσχοβιτών θεωρεί ότι ο αποκλεισμός από τη EuroLeague είναι άδικος, ενώ είναι λίγες οι πιθανότητες να επανέλθει η ομάδα στη λίγκα.

Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Ιττούδη, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Φενέρμπαχτσε, όπως και για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Ρώσους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντρέι Βατουτίν:

Για την απουσία από τη EuroLeague: ‘Δεν νομίζω ότι αυτό το θέμα πρέπει να είναι εξατομικευμένο. Φυσικά, η απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μια σοβαρή απώλεια τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους φιλάθλους. Αλίμονο, δεν θα υπάρξει EuroLeague με τρεις ρωσικούς συλλόγους, που έχει γίνει τόσο οικείο, που δεν θα υπάρχουν οι περισσότεροι από τους παίκτες σταρ.

Αυτός όμως δεν είναι λόγος να αποθαρρυνόμαστε. Το μπάσκετ στη Ρωσία δεν πάει πουθενά και θα ζήσει, απλά πρέπει να δεις νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξή του. Θα προσαρμοστούμε. Ίσως ήταν η απουσία της Euroleague που επέτρεψε στον τελικό των playoffs της VTB United League να προκαλέσει τόσο απίστευτο ενδιαφέρον στους φιλάθλους“.

Για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά της EuroLeague: Πιστεύουμε ότι απομακρυνθήκαμε άδικα. Ο αποκλεισμός του συλλόγου σύμφωνα με τους κανονισμούς της Euroleague είναι δυνατός μόνο σε περίπτωση συγκεκριμένων αθλητικών και οικονομικών παραβάσεων, τις οποίες δεν κάναμε.

Φυσικά, υπάρχουν λίγες πιθανότητες να επανέλθουμε στη διοργάνωση με την παρούσα κατάσταση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, ελπίζουμε να λάβουμε δικαστική εκτίμηση της απόφασης της Euroleague και να υπολογίζουμε σε αποζημίωση για οικονομικές απώλειες και χαμένα κέρδη. Ο σύλλογος κλήθηκε να λάβει μέτρα για τη μείωση του προϋπολογισμού. Η κατάσταση με άλλους χορηγούς είναι επίσης δύσκολη: πολλοί έφυγαν για αντικειμενικούς λόγους“.

Για τη δικαστική διαμάχη με πρώην παίκτες: Έχουμε υποβάλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA, τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προετοιμασίας για την εξέταση των υποθέσεων. Οι ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Αυτή τη στιγμή, η FIBA, παρά το τρέχον συμβόλαιο, αναγνώρισε τον Κέβιν Πάνγκος ως απαλλαγμένο από υποχρεώσεις απέναντί μας.

Γνωρίζω το σκεπτικό αυτής της απόφασης, μπορώ μόνο να σας υπενθυμίσω το φαινόμενο μπούμερανγκ: το προηγούμενο της πραγματικής ακύρωσης της υπογεγραμμένης συμφωνίας μπορεί με κάποιο τρόπο να χρησιμοποιηθεί από…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr