Βαθαίνει η ενεργειακή κρίση: «Μαύρο» ρεκόρ στο ρεύμα τη Δευτέρα – Ευρωπαϊκή «γραμμή άμυνας»

Οικονομια


«Βαρυχειμωνιά» επικρατεί στις τιμές του ρεύματος κι ενώ ακόμα βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου. Ιστορικό υψηλό καταγράφει η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα (29/8), στα 697,2 € ανά μεγαβατώρα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 616 € που είχε σημειωθεί στις 23 Αυγούστου.

Η έκρηξη των τιμών στο φυσικό αέριο επαναφέρει και το ζήτημα της λήψης μέτρων για τη στήριξη εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που το χρησιμοποιούν. Μέριμνα είχε ληφθεί και πέρυσι μέσω του επιδόματος θέρμανσης αλλά και επιδοτήσεων όμως πλέον η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

  • Αντίστροφη μέτρηση για το «πακέτο» της ΔΕΘ – Ποιες οι βασικές προτεραιότητες

«Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα. Θα στηρίξουμε…» είπε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας

Για το 2023, προτεραιότητα θα δοθεί:

* κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης σε δημόσιο και συνταξιούχους

* και η αύξηση των συντάξεων

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ψάχνουν τα ευρωπαϊκά κράτη με κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν επανειλημμένα ότι η στήριξη απέναντι στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

«Oι πολίτες πληρώνουν διπλά το καρτέλ της ενέργειας, τη μία φορά απευθείας από την τσέπη τους με υπέρογκους λογαριασμούς και τη δεύτερη με τις επιδοτήσεις των εταιριών» ανέφερε η τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 σχολίασε: «Απλησίαστο έχει γίνει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr