Βίντεο από drone δείχνει φάλαινες να σκοτώνουν μεγάλο λευκο καρχαρία

Νεα


Πλάνα από drone που καταγράφηκαν στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Αφρικής δείχνουν τρεις φάλαινες να σκοτώνουν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία. Για χρόνια, οι ερευνητές προσπαθούσαν να ανακαλύψουν πώς μερικοί λευκοί καρχαρίες κατέληγαν στην παραλία, σχισμένοι και με τα συκώτια τους φαγωμένα και ποιος είναι ο λόγος της μαζικής μετανάστευσης από την περιοχή.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν δύο φάλαινες δολοφόνους να κολυμπούν στην επιφάνεια του νερού στον κόλπο Mossel της Νότιας Αφρικής. Κάποια στιγμή, μια τριτη σηκώνεται ξαφνικά από το νερό, με έναν μεγάλο λευκό καρχαρία σχεδόν τριών μέτρων στο στόμα του. Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που το νερό γίνεται κόκκινο στην περιοχή που βρίσκεται ο νεκρός καρχαρίας. Τότε η φάλαινα που τον σκότωσε βυθίζεται ξανά.

Η Άλισον Τάουνερ, μια Νοτιοαφρικανή ερευνήτρια που μελετά τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες, είπε στο Daily Beast ότι αυτό είναι «το πρώτο στον κόσμο πλάνα από drone με φάλαινες δολοφόνους να επιτίθενται σε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία». Πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη «άμεση απόδειξη» του φαινομένου που ερευνάται στη Νότια Αφρική.

Τουλάχιστον οκτώ μεγάλοι λευκοί καρχαρίες βρέθηκαν σχισμένοι, με τα συκώτια τους φαγωμένα και τις καρδιές τους ξεριζωμένες, στα ανοικτά των ακτών του Gansbaai, στη Νότια Αφρική. Το φαινόμενο, που συνδέεται με την εξαφάνιση του είδους στην περιοχή, συνδέθηκε με την πενταετή παρουσία δύο φαλαινών δολοφόνων.

Νεκροί λευκοί…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr