Α. Τσίπρας: Πάει σε εκλογές ο Κ. Μητσοτάκης γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την ακρίβεια (video)

Πολιτικη


«Ο κ. Μητσοτάκης πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την ακρίβεια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του ΣΕΤΕ και εμφανίστηκε σίγουρος για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές κάλπες.
«Ένας πρωθυπουργός πάει σε εκλογές για δύο λόγους: Είτε γιατί γνωρίζει ότι θα κερδίσει, είτε γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό που έρχεται. Να βγάλει, δηλαδή, από τα χέρια του την καυτή πατάτα, αν κάποιοι συνεργάτες του συμβουλεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα κερδίσει, τότε έχει ανόητους συμβούλους. Θα δείτε πόσο έξω θα πέσουν οι προβλέψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αρνητικός στη συνεργασία των δυο μεγάλων πόλων, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις. «Δεν είναι ομαλό, ούτε υγιές να συνεργάζονται οι δύο μεγάλοι πόλοι του πολιτικού συστήματος, αλλά είναι απολύτως υγιές ο έκαστος εκ των δυο πόλων με άλλες δυνάμεις σε μια προγραμματική βάση να συγκροτούν ένα πρόγραμμα 4ετίας και μια κυβέρνηση σταθερότητας», σημείωσε.
Ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι απευθύνεται στις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές και οι οποίες «θα πρέπει να απαντήσουν κάποια στιγμή, πρώτον αν θέλουν να συμμετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα και δεύτερον αν θέλουν να θέσουν τους όρους και να δείξουν σε ποια κατεύθυνση θέλουν μια κυβέρνηση». «Δεν μπορούν να το ξορκίζουν, ούτε να λένε γενικόλογα “σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση”. Τι θα πει “σοσιαλδημοκρατική…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr