Α. Συρίγος: Διεκδικήσιμες στο σύνολό τους οι ελληνικές αξιώσεις για τις πολεμικές επανορθώσεις

Πολιτικη


«Οι ελληνικές αξιώσεις παραμένουν ενεργές, απαράγραπτες και διεκδικήσιμες, στο σύνολό τους, μέχρι την οριστική τους ικανοποίηση», υπογράμμισε για το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο οποίος απάντησε νωρίτερα στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε διαμαρτυρία του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, σε σχέση με διαδικτυακή ημερίδα, του χρηματοδοτούμενου από το υπουργείο Εξωτερικών προγράμματος MOG «Μνήμες από τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα».

«Όλοι επισημαίνουν ότι οι πρωτοβουλίες αυτές της Γερμανίας υπηρετούν την προκλητική και αδιάλλακτη στάση του γερμανικού κράτους απέναντι στις νόμιμες, τεκμηριωμένες και απαράγραπτες ελληνικές αξιώσεις για τα δεινά που υπέστη ο λαός μας. Χωρίς να κάνουν βήμα από αυτήν τη στείρα αρνητική στάση τους, προχωρούν άλλες διαδικασίες με σκοπό να αλλάξουν τα δεδομένα και την ιστορική μνήμη», είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο βουλευτής είχε καταθέσει στη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021, καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σχετικά με το πρόγραμμα MOG «Μνήμες από τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα». «Ήταν μια επιστολή – καταγγελία που απευθυνόταν προς τον πρόεδρο του ΙΕΠ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

«Έχει υπάρξει σχετική έκθεση και απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων από τις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr