Α.Ροδιάτη:Πάντα οι εκπαιδευτικοί βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν σωστά το μάθημά τους

Τα Νεα της Περιφερειας


Την ικανοποίησή της από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Let’s STEM it!» εξέφρασε η εκπαιδευτικός, Αναστασία Ροδιάτη, μιλώντας σήμερα Δευτέρα στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Με αφορμή την τελευταία συνάντηση με τους εταίρους του προγράμματος στη Λετονία και την επόμενη συνάντηση στη Ρουμανία η κα Ροδιάτη εξήγησε ότι οι γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων και ικανοτήτων διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς με τη χρήση της διαθεματικής προσέγγισης.

Η καταληκτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή τον Ιούλιο. Ο τίτλος του προγράμματος είναι το: «Let’s STEM it» ένα ακρωνύμιο, που «μαρτυρά» μια καινοτομία, όσον αφορά στη διδασκαλία και στον τρόπο διδασκαλίας μέσα στην τάξη. «Μπορούμε πλέον τη γνώση να την προσεγγίσουμε και διαθεματικά», δηλώνει η κα Ροδιάτη και σημειώνει: «Να αναπτύξουμε δηλαδή ιδιαίτερα τις ικανότητες και τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών και μέσω του προγράμματος και μέσω των επισκέψεων και των ανταλλαγών και των ευκαιριών που προσφέρονται από το πρόγραμμα, αλλά κυρίως μέσω των εμπειριών των εκπαιδευτικών».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής αναφέρθηκε στη «διαθεματική» προσέγγιση της γνώσης και σημείωσε: «Προσπαθούμε να φύγουμε από την δασκαλοκεντρική και προχωράμε μέσω των project σε μια δια-θεματική προσέγγιση, ουσιαστικά προσπαθούμε να ε μπλέξουμε δημιουργικά τους μαθητές να εργαστούν σε ομάδες, να ανακαλύψουν τη γνώση , αυτό αφορά όλα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr