Α. Πελώνη στο Πρώτο: Το μεταναστευτικό δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης (audio)

Νεα


Το κύριο θέμα του σημερινού ΚΥΣΕΑ που συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό είναι το μεταναστευτικό και η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο ύστερα και από τα τελευταία περιστατικά, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης»  με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Υπάρχει, σημείωσε, μια μεγαλύτερη πίεση το τελευταίο διάστημα στα σύνορα, η οποία πρέπει να συζητηθεί και να αντιμετωπιστεί. «Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι η γειτονική χώρα δεν πρέπει να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό, όπως προέκυψε και από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που διασώθηκαν στον Έβρο. Και προφανώς δεν πρέπει να γίνεται και όλη αυτή η υπόθεση αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρώπης, εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Έχει καταφέρει να μειώσει τις ροές κατά 90%, ταυτόχρονα όμως έχει κάνει και από τις 2019 και 40.000 διασώσεις και αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε» ανέφερε σχετικά.


Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. «Από την αρχή ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, παραδέχθηκε τους λανθασμένους χειρισμούς και κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Χθες συνεδρίασε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τις επόμενες ημέρες υπάρχει σειρά κοινοβουλευτικών…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr