Α. Μαριόλης: Πιο μεταδοτική η παραλλαγή «Κένταυρος» από την Όμικρον 5 – Απαραίτητη η 4η δόση για ευάλωτες ομάδες

Νεα


Για μια ακόμη εβδομάδα τα νέα κρούσματα κορονοϊού αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι σε καλά επίπεδα, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων παράμεινε σταθερός, επισήμανε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας για τη διαχείριση του κορονοϊού, Ανάργυρος Μαριόλης.

«Η Ελλάδα στην μέση υπερβάλλουσα θνησιμότητα είχε την πέμπτη χαμηλότερη τιμή. Στις αρχές του καλοκαιριού και μέχρι και σήμερα βλέπουμε ότι είναι με διαφορά στις υψηλότερες θέσεις, όσον αφορά την επιτήρηση της επιδημίας. Πήγαμε καλά, συμβιώσαμε με τον κορονοϊό σχετικά καλά το καλοκαίρι» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το καλοκαίρι δεν καταργήθηκε τίποτα. Υπήρχε μια αναστολή των μέτρων αλλά με ισχυρές συστάσεις για τη χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους. Έχουμε τα οφέλη της φυσικής και της τεχνητής ανοσίας που έχουμε αποκτήσει μετά από δυόμιση και πλέον χρόνια πανδημίας. Είμαστε προστατευμένοι όχι τόσο στη μόλυνση, αλλά στους σκληρούς δείκτες, που είναι και αυτό που πρέπει να μας απασχολεί», σημείωσε ακόμη.

Ο κ. Μαριόλης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει προσοχή από όσους επιστρέφουν από διακοπές, λέγοντας ότι πρέπει να αποφεύγουν για 3-4 ημέρες επαφές με ευάλωτα άτομα.

«Ο αριθμός των self test δεν μειώθηκε στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες χώρες (…) Ο ασθενής που θα βγει από την καραντίνα μετά την πέμπτη ημέρα, θα πρέπει να φορά μάσκα υψηλής προστασίας. Έχουν μειωθεί κατακόρυφα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, δεν πιέζεται πλέον το σύστημα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr