Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε εξαγωγέα πράσινης ενέργειας στα επόμενα χρόνια

Οικονομια


Σε εξαγωγέα πράσινης ενέργειας μπορεί να εξελιχθεί στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα, η οποία χάρη στο πλούσιο δυναμικό της σε ανανεώσιμες πηγές, μπορεί να αποκτήσει πλήρη ενεργειακή αυτονομία, όπως επισήμανε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Κατά την ομιλία του στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με την ευκαιρία της 86ης ΔΕΘ και αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στα επόμενα χρόνια η πόλη θα εξελιχθεί στην πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, με την ολοκλήρωση του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς ThessINTEC και τις μεγάλες επενδύσεις που προσήλκυσε η πόλη, όπως αυτές των Pfizer, Deloitte, Accenture, CISCO και, πολύ πρόσφατα, της αμερικανικής ασφαλιστικής Chubb.

«Το ΤhessINTEC θα είναι το σημείο τροπής για τη Θεσσαλονίκη, με τρόπο που δεν μπορούμε να τον φανταστούμε σήμερα. Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, 35 εκατ. ευρώ, μπήκαν ήδη και 70 συμβόλαια με τεράστιες εταιρείες έχουν ήδη υπογραφεί, σε λίγο καιρό θα αρχίσει να χτίζεται και θα προσελκύσει στην πόλη εταιρείες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας και κυρίως ανθρώπους που θα μπολιάσουν την πόλη με το όραμα του 21ου αιώνα, αλλάζοντας το οικονομικό και κοινωνικό μας αποτύπωμα. Με το ThessINTEC και τις επενδύσεις, η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει πορεία και θα γίνει η πραγματική πρωτεύουσα όλων των Βαλκανίων. Μπορεί να το κάνει και θα το κάνει» είπε.

Σε σχέση με τη ΔΕΘ σημείωσε ότι αυτό που κάποιοι έλεγαν «πανηγυράκι» και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr