Αύριο η νέα «μετωπική» για τις παρακολουθήσεις – Στην Ολομέλεια το αίτημα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για εξεταστική

Πολιτικη


Στα ύψη παραμένει το πολιτικό θερμόμετρο, με αφορμή την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Νέος γύρος αντιπαράθεσης ανοίγει αύριο, καθώς θα συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια, για να εγκρίνει ή όχι την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με σημείο αιχμής, το χρονικό εύρος της διερεύνησης.

Λίγο μετά τη μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, τα κόμματα ανασυντάσσονται ενόψει του επόμενου γύρου στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

  • Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις – Πυρ ομαδόν από τα κόμματα

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν, ότι ο πρωθυπουργός κινήθηκε θεσμικά, εστίασε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση του ρόλου της ΕΥΠ και έδωσε τον τόνο στον οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα σε επίπεδο κοινοβουλευτικών διαδικασιών για το επίμαχο θέμα.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν εκατέρωθεν πυρά, σηκώνοντας την αυλαία της πολιτικής σύγκρουσης των επόμενων μηνών, με τον πρωθυπουργό να προκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας μάλιστα ότι «αν δεν το κάνετε θα είστε θρασύδειλος πολιτικός». «Τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον για ένδεια επιχειρημάτων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr