Αϊτή: Οδομαχίες συμμοριών στο κέντρο της πρωτεύουσας

Νεα


Μέλη βαριά οπλισμένων συμμοριών ενεπλάκησαν χθες Τετάρτη σε οδομαχίες στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αϊτής, της Πορτ-ο-Πρενς, κλείνοντας κεντρικές λεωφόρους και δημοτική αγορά. Βίντεο από τα γεγονότα στο κέντρο εικονίζουν άνδρες να τρέχουν προς αστυνομικούς με τα χέρια ψηλά για να προστατευτούν, καθώς ακούγονται ριπές αυτομάτων όπλων.

Το νέο ξέσπασμα της βίας ακολουθεί συγκρούσεις σε προάστιο που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν, να τραυματιστούν και να «εξαφανιστούν» εκατοντάδες άνθρωποι νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Καθεδρικός ναός του Πορτ-ο-Πρενς πήρε φωτιά και υπέστη φθορές προτού μπορέσουν να σβήσουν τις φλόγες άνδρες της Πυροσβεστικής. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή, πάντως πιστεύεται ότι συνδέεται με τις οδομαχίες των κακοποιών.

Εν μέσω των πυρών, έγκλειστοι σε σωφρονιστικό κατάστημα στο κέντρο της αϊτινής πρωτεύουσας βγήκαν από τα κελιά τους και συγκεντρώθηκαν στην αυλή όπου έκαναν αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, είπε ο γενικός επιθεωρητής των φυλακών Πιερ Ρενέ Φρανσουά σε αϊτινό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σφοδρά πυρά ακούστηκαν επίσης στη Σιτέ Σολέιγ. Σε αυτή την υποβαθμισμένη συνοικία, ανακοίνωσε προ ημερών ο ΟΗΕ, πάνω από 471 άνθρωποι σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή εξαφανίστηκαν από την 8η ως τη 17η Ιουλίου, εν μέσω μαχών ανάμεσα σε συμμορίες που επιδιώκουν να επεκτείνουν τα εδάφη όπου επιβάλλουν δικό τους νόμο.

Τον Μάιο, συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών στην περιοχή της πρωτεύουσας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr