Αφγανιστάν: Οι μαθήτριες αψηψούν τον κίνδυνο και διαδηλώνουν εναντίον των Ταλιμπάν (video)

Νεα


Την οργή των μαθητριών στην επαρχία Πάκτια, στο ανατολικό Αφγανιστάν, προκάλεσε η απόφαση των Ταλιμπάν να κλείσουν τα δευτεροβάθμια σχολεία θηλέων μιας επαρχίας λίγες ημέρες αφότου επαναλειτούργησαν.


Αγνοώντας τον κίνδυνο που διατρέχουν από τους Ταλιμπάν οι νεαρές μαθήτριες διαδήλωσαν σήμερα το πρωί (10/9) ζητώντας από τις Αρχές να άρουν την απαγόρευση φοίτησης των κοριτσιών στα σχολεία.

Hasht e Subh

Την περασμένη εβδομάδα, πέντε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία Πάκτια άνοιξαν και πάλι για τα κορίτσια, αφού εκατοντάδες μαθήτριες και ηγέτες τοπικών φυλών ζήτησαν να ξαναρχίσουν τα μαθήματα. Τα τέσσερα από αυτά τα σχολεία βρίσκονταν στο Γκαρντέζ, την πρωτεύουσα της επαρχίας και ένα στην περιφέρεια Σαμκάνι.

Αφού ανέλαβαν την εξουσία, τον Αύγουστο του 2021, οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στην πράξη στα κορίτσια να φοιτούν σε γυμνάσια και λύκεια.

Με μπούρκες διαδηλώνουν οι μαθήτριες

Το πρωί του Σαββάτου, όταν οι μαθήτριες των σχολείων του Γκαρντέζ πήγαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους, εξήγησε μια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, η Γιασμίν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Την πληροφορία επιβεβαίωσαν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής.

«Επειδή δεν επιτράπηκε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr