Αυτοκίνητο: Μείωση των πωλήσεων μοντέλων διπλού καυσίμου λόγω της αυξημένης τιμής του φυσικού αερίου

Οικονομια


Η αυξημένη τιμή του φυσικού αερίου απέτρεψε τους καταναλωτές να αγοράσουν αυτοκίνητα διπλού καυσίμου στην Ελλάδα.

Αν και τα προηγούμενα χρόνια το συγκεκριμένο καύσιμο αποτελούσε λύση για μείωση του κόστους μετακίνησης, κάτι τέτοιο σήμερα δεν ισχύει. Αυτό αποτυπώθηκε στις πωλήσεις αυτοκινήτων με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο τον προηγούμενο Αύγουστο, καθώς αυτές μειώθηκαν στην Ελλάδα κατά 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σημείωσε μόλις 0,8% μερίδιο αγοράς μέσα στη γενικότερη αύξηση των πωλήσεων (+39,7%) για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Ένα βασικό μειονέκτημα για την επιλογή αυτοκινήτου με φυσικό αέριο είναι το περιορισμένο δίκτυο πρατηρίων CNG στην Ελλάδα.

Αν και τους τελευταίους μήνες από τις περισσότερες εταιρείες πετρελαιοειδών γίνεται μεγάλη επένδυση σε αυτό το κομμάτι καυσίμου ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα σημεία ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων, εντούτοις αυτά είναι ακόμη λίγα και όχι σε όλους τους νομούς της χώρας.

Από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι στην ελληνική αγορά υπάρχουν λίγα μοντέλα με βάση το φυσικό αέριο.

  • Αντίθετα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γνώρισαν για άλλον έναν μήνα άνοδο (+0,4%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην ΔΕΘ,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr