Αυστραλία: «Η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη» τονίζει ο πρωθυπουργός Α. Αλμπανίζι, για τον θάνατο της Ελισάβετ

Νεα


Αυστραλία, Ανταπόκριση Έμμα Παπαεμμανουήλ

Εκ μέρους της Αυστραλίας, που αποτελεί μέρος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονυ Αλμπανίζι εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια, τονίζοντας ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ  πάντα είχε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Αυστραλών:“Με το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ της Β’, μια ιστορική βασιλεία και μια μακρά ζωή αφιερωμένη στο καθήκον, την οικογένεια, την πίστη και την υπηρεσία έφτασε στο τέλος της.

Η κυβέρνηση και ο λαός της Αυστραλίας εκφράζουν τα θερμά μας συλλυπητήρια στη Βασιλική Οικογένεια, η οποία θρηνεί για μια αγαπημένη μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά – το πρόσωπο που για τόσο καιρό ήταν η μεγαλύτερη εσωτερική τους δύναμη.

Οι αυστραλιανές καρδιές πάνε στο λαό του Ηνωμένου Βασιλείου που θρηνεί σήμερα, γνωρίζοντας ότι θα νιώσουν ότι έχουν χάσει μέρος αυτού που κάνει το έθνος τους ολόκληρο.

Υπάρχει παρηγοριά στα λόγια της ίδιας της Αυτού Μεγαλειότητας: «Η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη».

Αυτή είναι μια απώλεια που όλοι νιώθουμε, γιατί λίγοι έχουν γνωρίσει έναν κόσμο χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Στις επτά αξιόλογες δεκαετίες της στον θρόνο, η Αυτή Μεγαλειότης ήταν μια σπάνια και καθησυχαστική σταθερά εν μέσω ραγδαίων αλλαγών. Μέσα από το θόρυβο και την ταραχή των χρόνων, ενσάρκωσε και επέδειξε μια διαχρονική ευπρέπεια και μια διαρκή ηρεμία.

Από τη στιγμή που η νεαρή πριγκίπισσα έγινε Βασίλισσα, επωμιζόμενη το ισχυρό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr