Αυξάνεται η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη – Το σχέδιο για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας

Νεα


Ο προγραμματισμός του φθινοπώρου, σε περίπτωση μειωμένης διάθεσης ή και πλήρους διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς και τα εναλλακτικά σενάρια που έχει επεξεργαστεί η Επιτροπή, για να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ έγινε εκτίμηση για την πορεία των διεθνών τιμών καυσίμων και την επίπτωση στις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να προχωρήσει η ΔΕΗ σε διπλασιασμό της παραγωγής ρεύματος από λιγνίτη για τους επόμενους 12 μήνες προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης παρουσίασε σχέδιο για τον διπλασιασμό της λιγνιτικής παραγωγής.

Το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει:

1. Την κατά προτεραιότητα ένταξη των λιγνιτικών μονάδων στον ημερήσιο προγραμματισμό για την κάλυψη του φορτίου, δεδομένων των τεχνικών τους χαρακτηριστικών που δεν επιτρέπουν την συνεχή αυξομείωση της παραγωγής τους.

2. Τη διασφάλιση επαρκούς χρονικού ορίζοντα ώστε να αποπληρωθούν οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν για την εντατική εκμετάλλευση των υφιστάμενων λιγνιτωρυχείων και τη διάνοιξη νέων. Πρόκειται για επενδύσεις οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις προσεγγίζουν, αν δεν ξεπερνούν τα 150…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr