Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Προανάκριση για τον θάνατο του χιμπατζή – Ελεύθερος ο φροντιστής που πυροβόλησε

Νεα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σπατών –Αρτέμιδας, για τους πυροβολισμούς εναντίον του χιμπατζή με το όνομα «Μπαζού», που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του.

Ο 29χρονος φροντιστής ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα –για την οποία υπήρχε νομότυπη άδεια – και σκότωσε τον χιμπατζή, συνελήφθη από τους Αστυνομικούς για παράβαση της προστασίας ζώων, ωστόσο με προφορική εντολή του ειδικού εισαγγελέα προστασίας ζώων, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η ομάδα φροντιστών είχε απομονώσει τον χιμπατζή σε συγκεκριμένο χώρο σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Όμως φέρεται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να κινδύνευε η σωματική ασφάλεια τόσο των φροντιστών όσο και πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν προανακριτικό υλικό το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα υποβληθεί στον εισαγγελέα.

Η θανάτωση ενός δραπέτη χιμπατζή από το προσωπικό του Αττικού Πάρκου προκαλεί αντιδράσεις. Ο ιδιοκτήτης του χώρου υποστηρίζει ότι τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα που βάζουν πάνω από όλα την ασφάλεια των ανθρώπων.

Παρέμβαση του ΥΠΕΝ για το περιστατικό

Το περιστατικό προκάλεσε και την παρέμβαση της κυβέρνησης, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ζητά να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Ο Γιώργος Αμυράς με επιστολή του προς την Περιφέρεια Αττικής ζητά να διαλευκανθεί πλήρως το περιστατικό.

Ο Γιώργος Αμυράς απέστειλε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr