Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για «NATO Tiger Meet 2022»: Απόδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως παράγοντας σταθερότητας

Νεα


«Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας “NATO Tiger Meet 2022“, είναι απόδειξη του σπουδαίου ρόλου που παίζει η Ελλάδα, ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην 116 πτέρυγα μάχης της πολεμικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Αράξου, κατά την διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή την συγκεκριμένη άσκηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

Ειδικότερα, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ δήλωσε:

«Χαιρόμαστε πάντα να έχουμε στις βάσεις μας πραγματικούς φίλους και συμμάχους, διότι έχουμε την ίδια οπτική γωνία για τα δρώμενα στην περιοχή μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι οποίοι συνεχώς δυσκολεύουν. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή και δραστηριότητες σαν αυτή που πρεσβεύει η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας “NATO Tiger Meet 2022”, είναι απόδειξη του σπουδαίου ρόλου που παίζει η Ελλάδα, ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Αυτό κάνουμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε πείσμα όλων αυτών οι οποίοι με διάφορες μεθοδεύσεις, επιχειρούν αυτό το πράγμα να μην πραγματοποιείται».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την αποπομπή της Τουρκίας από την άσκηση, δήλωσε:

«Με την κατεύθυνση και την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, η Τουρκία, θα μπορούσα να πω εντός και εκτός εισαγωγικών, απεπέμφθει από αυτήν την άσκηση, διότι τα γεγονότα που συνέβησαν την 24η…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr