Από σήμερα τέλος της Eνισχυμένης Eποπτείας – Αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού

Νεα


Μετά τα τρία συνεχόμενα προγράμματα διάσωσης από το 2010 έως το 2018 καταργείται σήμερα η ενισχυμένη εποπτεία της ΕΕ για την Ελλάδα. Για το σημαντικό αυτό σταθμό για την ελληνική οικονομία αναμένεται στις 10:00 του Σαββάτου (20/8) δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα εξήλθε σήμερα από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας της ΕΕ, καθώς υλοποίησε τον κύριο όγκο των δεσμεύσεων πολιτικής που είχε αναλάβει έναντι του Eurogroup και αυτό παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσαν η υγειονομική και η γεωπολιτική κρίση με τη ρωσική εισβολή.

Aλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο μήνυμά του αναμένεται να μιλήσει για την δικαίωση των θυσιών που έκαναν οι πολίτες όλα αυτά τα χρόνια και το οριστικό τέλος μιας επώδυνης περιόδου. Παράλληλα, θα μιλήσει για τα όσα έγιναν την τελευταία τριετία προκειμένου να βρεθεί με ασφάλεια η χώρα σε αυτό το σημείο. Την αποπληρωμή του συνόλου του δανείου από το ΔΝΤ, ύψους 8 δισ. ευρώ, την οριστική άρση των capital controls τον Σεπτέμβριο του 2019 και τις μεταρρυθμίσεις που αύξησαν την αξιοπιστία της χώρας σε εταίρους και αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τονίσει ότι οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις ελλοχεύουν την στιγμή που η παγκόσμια οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις λόγω πληθωρισμού και περιορισμένης ανάπτυξης, απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης. Για αυτό θα επισημάνει την ανάγκη σταθερότητας προκειμένου να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr