Από σήμερα οι αιτήσεις για εισαγωγή 1.185 εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης

Οικονομια


Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου η υποβολή των αιτήσεων για την εισαγωγή 1.185 εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων των τουριστικών κλάδων, στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού, για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023. Οι αιτήσεις αφορούν:

 • 48 τμήματα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αιδηψό, Κατερίνη, Ρόδο, Κέρκυρα, Βόρεια και Νότια Κέρκυρα, ‘Αγιο Νικόλαο, Λουτράκι, Ναύπλιο, Πάτρα, Πύργο, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλο και
 • 6 ειδικότητες:
  (α) Υπηρεσία Υποδοχής,
  (β) Επισιτισμός,
  (γ) Μαγειρική τέχνη,
  (γ) Ζαχαροπλαστική τέχνη,
  (ε) Οροφοκομία και
  (στ) Στέλεχος Λουτροθεραπείας/ Θαλασσοθεραπείας, η οποία παρέχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της μετεκπαίδευσης.
 • Προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι υποβάλουν την αίτησή τους, ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα mintour.edu.gr από σήμερα Τρίτη 19.07.2022 έως και τη Δευτέρα 01.08.2022 μέχρι το τέλος της ημέρας.

Τι είναι τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών.

 • Απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης.
 • Τα προγράμματα είναι δωρεάν και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική.

Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες. Περιλαμβάνει έναν θεωρητικό κύκλο μαθημάτων,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr