Αποπομπή της ελληνικής καταγωγής υπουργού Ελένης Πετεινού στη Νέα Νότια Ουαλία μετά από καταγγελίες για bulling

Νεα


Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Dominic Perrottet, ανακοίνωσε ότι η ομογενής βουλευτής Ελένη Πετεινού αποπέμφθηκε από την υπουργική της θέση, μετά από καταγγελίες που έγιναν εναντίον της για εκφοβισμό (bulling).

Σε δήλωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρει: «Σήμερα μίλησα με την υπουργό μικρών επιχειρήσεων και δίκαιου εμπορίου Ελένη Πετεινού, αφού τέθηκαν υπόψη μου ορισμένα θέματα που την αφορούν», είπε ο κ. Perrottet.

«Υπό το πρίσμα αυτών των θεμάτων, η θητεία της κ. Πετεινού ως υπουργού θα παύσει με άμεση ισχύ και θα γράψω στον Κυβερνήτη σχετικά αύριο».

«Ο υπουργός εξυπηρέτησης πελατών και ψηφιακής κυβέρνησης Victor Dominello θα αναλάβει τις ευθύνες χαρτοφυλακίου της κ. Πετεινού».

Η δήλωση έγινε αφού ένας πρώην σύμβουλος ισχυρίστηκε ότι η κ. Πετεινού τους αποκάλεσε «καθυστερημένους» και «ανόητους» και τους απείλησε για ένα μικρό λάθος.

Άλλοι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι υπήρχαν «φωνές και βρισιές» στο γραφείο, με τουλάχιστον επτά υπαλλήλους να εγκαταλείπουν την εργασία τους μαζί της από τον Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά της η κ. Πετεινού αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον της. Η ίδια δήλωσε ότι είναι «περήφανη» για το έργο της ως υπουργός, αλλά πρόσθεσε ότι αν είχε προσβάλλει άθελά της κάποιον ή τον έκανε να νιώθει άβολα, τότε «λυπάται πραγματικά».

Η κ. Πετεινού με ανακοίνωση της υποστήριξε ότι ήθελε να ακολουθήσει την πολιτική «για να κάνει μια θετική…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr