Αποκλιμάκωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας την Πέμπτη 1/9

Οικονομια


Σε υψηλά επίπεδα, αλλά σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τη σημερινή ημέρα, διαμορφώνεται η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για αύριο Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, στην προημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και συγκεκριμένα στα 582,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 697,41 ευρώ σήμερα.

Η ζήτηση στο ελληνικό σύστημα καλύπτεται αύριο κατά 44,2% από μονάδες φυσικού αερίου, 19,7% από λιγνίτη, 18,3% από ανανεώσιμες πηγές, 6,7 % από εισαγωγές.

Έντονες διακυμάνσεις σημειώνει εξάλλου η τιμή του φυσικού αερίου στο ολλανδικό Χρηματιστήριο, η οποία διαμορφώνεται τώρα στα 247 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ νωρίτερα είχε ξεπεράσει τα 283 ευρώ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας αποκάλυψε ότι οι ελληνικές προτάσεις περιλαμβάνονται σε επιστολή ομάδας της Κομισιόν αρμόδιας για θέματα ενέργειας.

Στην Ελλάδα το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας την Παρασκευή 9/9 ενώ πιθανότατα στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται, η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει και στο πακέτο των μέτρων στήριξης που αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σημιεώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 31/8 η Gazprom διέκοψε πλήρως τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού «Nord Stream 1». Είναι η δεύτερη φορά μετά τον Ιούνιο που διακόπτεται η τροφοδοσία φυσικού αερίου μέσω του αγωγού.

H επίσημη αιτιολόγηση από την Gazprom είναι ότι γίνονται προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης. Η γερμανική πλευρά θεωρεί…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr