Αποκλειστικό ΕΡΤ: Η κάμερα μέσα σε ελικόπτερο ίδιο με αυτό της τραγωδίας στα Σπάτα – Τι κατέγραψε για τα πρωτόκολλα ασφαλείας (video)

Νεα


Στις καταθέσεις 9 αυτοπτών μαρτύρων και στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της σορού του Τζακ Φέντον, θα αναζητηθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, καθώς δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες λειτουργούσαν, χωρίς καταγραφικό.

Για την προστασία της ιδιωτικότητας των vip επιβατών οι υπεύθυνοι του ελικοδρομίου χρησιμοποιούν τις κάμερες ασφαλείας για την εποπτεία και τον έλεγχο του χώρου και όχι για καταγραφή υλικού.

Η κάμερα της ΕΡΤ μπήκε σε άλλο ελικόπτερο – αντίστοιχο με αυτό που σημειώθηκε το δυστύχημα – και κατέγραψε τα πρωτόκολλα ασφαλείας, που σύμφωνα με την εταιρεία εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση του Βρετανού.

Η οικογένεια του βρετανού επιρρίπτει εξολοκλήρου την ευθύνη στο προσωπικό εδάφους, όμως οι φίλοι και συνεπιβάτες του, φέρονται να αρνήθηκαν να υποβληθούν σε αλκοτέστ μετά το δυστύχημα, ενώ η επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων δηλώνει, ότι δεν απαντούν στα κινητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία φέρεται να έχει στοιχεία που αποδεικνύουν, ότι οι επιβάτες συνοδεύονταν από τρία άτομα προσωπικό εδάφους.

Ρεπορτάζ: Ελένη ΜπουγάΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr