Αποδεκτές οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών των AμεΑ

Νεα


«Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταξύ του γενικού γραμματέα της Ε.Σ.Α.μεΑ. Βασίλη Κούτσιανου, του β΄ αντιπροέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Γρ. Λεοντόπουλου και του υπουργού Κ. Σκρέκα, την Τετάρτη 31 Αυγούστου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Συγκεκιμένα αναφέρει πως: «Ο κ. Κούτσιανος παρέδωσε στον υπουργό επιστολή με αιτήματα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, ζητώντας διακριτή μέριμνα στις ενεργειακές επιδοτήσεις για τα άτομα με αναπηρία και την επιδότηση των ενεργειακών αναγκών των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των φορέων κοινωνικής φροντίδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της συνομοσπονδίας ανέφεραν την ανάγκη δημιουργίας πλατφόρμας στην οποία θα περιλαμβάνονται τα κτίρια που στεγάζουν την Ε.Σ.Α.μεΑ., τις Ομοσπονδίες της, τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μέλη της, τα κέντρα διημέρευσης που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κ.λ.π. που χρήζουν επιδότησης για την αντιμετώπιση του υπερβολικού ενεργειακού κόστους.

Αναφέρθηκε, επίσης, η ανάγκη εξειδίκευσης μέτρων στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Από την πλευρά του ο κ. Σκρέκας επισήμανε πως αυτό που έχουν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr