Απαξιωτικές δηλώσεις Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμιά αξία μέσα στο ΝΑΤΟ – Πρόκληση κι από Ακάρ

Νεα


Σε νέες προκλητικές, αλλά και απαξιωτικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ανάρτηση που ανέβασε το ΝΑΤΟ για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την οποία στη συνέχεια «κατέβασε» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα δεν έχει καμιά αξία μέσα στο ΝΑΤΟ».

Υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ έκανε τον δικό του ελιγμό και δήλωσε ότι αποτελει ξεχωριστή δύναμη μαζί με την Τουρκία[…] Το γεγονός ότι η Ελλάδα αισθάνεται άβολα και έχει αρνητική στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ, γιατί ένα ΝΑΤΟ χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να το φανταστεί κανείς. Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς δεν έχει καποια αξία μεσα στο ΝΑΤΟ».

«Αν υπάρχει η Τουρκία το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, χωρίς την Τουρκία το ΝΑΤΟ είναι αδύναμο» τόνισε.

  • Νέα πρόκληση Ερντογάν για την Ελλάδα: «Είναι μαριονέτα και πιόνι του ΝΑΤΟ»

Εμπρηστικός Ακάρ: Η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει την «αυθάδεια» της Ελλάδας

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε στο πλαίσιο  στρατιωτικής τελετής ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει την «αυθάδεια» της Ελλάδας.

Επίσης, ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι: οι επιθετικές ενέργειες και οι λόγοι της Ελλάδας δυστυχώς συνεχίζονται[…] Στις 23 του μηνός, δύο από τα αεροπλάνα μας κλειδώθηκαν από τα ραντάρ των S-300. Αυτό ήταν μια εξαιρετικά εχθρική και εξαιρετικά λάθος κίνηση[…] Πάντα και παντού ανταποκριθήκαμε σε αυτή την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr