Απαγωγή 38 πολιτών από ενόπλους στην Αϊτή

Νεα


Απήχθησαν από ενόπλους στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, 38 άνθρωποι που επέβαιναν σε δύο μικρά λεωφορεία, με προορισμό την πόλη Μιραγκοάν στη νότια Αϊτή, σύμφωνα με δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) του προέδρου μιας ένωσης οδηγών.

«Δύο λεωφορεία είχαν μόλις γεμίσει με επιβάτες, με προορισμό το Μιραγκοάν (μια πόλη που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά του Πορτ-ο-Πρενς) όταν κάτι παλικάρια από το “Χωριό του Θεού” τα κατέλαβαν» είπε ο Μέχου Σανζού, επικεφαλής της Ένωσης Ιδιοκτητών και Οδηγών Λεωφορείων της Αϊτής, αναφερόμενος σε ένα τοπωνύμιο μιας παραγκούπολης του Πορτ-ο-Πρενς την οποία χρησιμοποιούν συμμορίες ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους.

«Κάθε λεωφορείο είχε 18 άτομα, εκτός από τους οδηγούς», συμπλήρωσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τα κίνητρα των δραστών.

Η νέα ομαδική απαγωγή σημειώθηκε καθώς οι ένοπλες συμμορίες σκορπούν τον τρόμο στη χώρα της Καραϊβικής, αφού η αστυνομία αδυνατεί να αποκαταστήσει την τάξη και την ασφάλεια.

Από τον περασμένο Ιούνιο, οι αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο της μοναδικής οδικής αρτηρίας που συνδέει την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς με το νότιο τμήμα της Αϊτής. Σε αυτήν την περιοχή σημειώθηκε η απαγωγή των 38 ανθρώπων.

Ο Σανζού διαβεβαιώνει ότι η Ένωσή του «πάντα ζητάει από τους οδηγούς να μην ακολουθούν αυτόν τον δρόμο έως ότου οι αρχές αποκαταστήσουν την ασφάλεια».

Ωστόσο η έκκληση αυτή δεν τηρείται από τους φτωχότερους κατοίκους, αφού το ταξίδι μέσω του μοναδικού…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr