Αντιδράσεις στη Σκωτία για διορισμό άνδρα σε θέση από την οποία θα προωθεί τη δωρεάν πρόσβαση προϊόντα περιόδου

Νεα


Ο διορισμός ενός άνδρα σε μια θέση από την οποία θα προωθεί τη δωρεάν πρόσβαση των γυναικών σε ταμπόν και σερβιέτες προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Σκωτία, με τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, την πρώην πρωταθλήτρια του τένις, να χαρακτηρίζει «γελοία» την απόφαση αυτή.

  • Η Σκωτία πρωτοπορεί – Είναι η πρώτη χώρα που διανέμει δωρεάν προϊόντα για την έμμηνο ρύση διά νόμου

Από την Δευτέρα, οι τοπικές συλλογικότητες και τα σχολεία της Σκωτίας υποχρεούνται βάσει νόμου να διαθέτουν δωρεάν σερβιέτες και ταμπόν σε όλες τις γυναίκες. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε το 2020.

Στην πόλη Νταντί όμως, στα βόρεια του Εδιμβούργου, επιλέχθηκε ένας άνδρας για να φροντίσει να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο Τζέισον Γκραντ, ένας πρώην προσωπικός γυμναστής, θα αναλάβει για τα επόμενα δύο χρόνια να προωθήσει τη νέα νομοθεσία σε σχολεία και πανεπιστήμια και να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για την υλοποίησή του προγράμματος. Θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνει τη συζήτηση γύρω από την έμμηνο ρύση και την εμμηνόπαυση.

«Είναι εντελώς γελοίο», σχολίασε οργισμένη η Ναβρατίλοβα στο Twitter. «Εμείς προσπαθήσαμε ποτέ να εξηγήσουμε στους άνδρες πώς να ξυρίζονται ή πώς να φροντίζουν τον προστάτη τους; Είναι παράλογο», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατέληξε κάποιος στο συμπέρασμα ότι είναι καλή ιδέα να διορίσουν έναν άνδρα», έγραψε από την πλευρά της η Σούζαν Νταλγκέτι, χρονικογράφος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών.

Ο ίδιος ο ο Τζέισον Γκραντ…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr