Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση μετά τις παραιτήσεις του επικεφαλής της ΕΥΠ και του ΓΓ πρωθυπουργού (video)

Πολιτικη


Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά από την παραίτηση που υπέβαλε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. Και οι δυο παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό.

Σε δήλωση προχώρησε για το θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για ομολογία ενοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος αναφέρει:

“Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού αντιθέτως τις επιβεβαιώνει” τονίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει:

“Κάποια στιγμή λοιπόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας και όσο κι αν έχει επιχειρήσει αυτές τις μέρες, με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, που έχουν την 108η θέση σε όλο τον κόσμο, να κρύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το θέμα αυτό ακριβώς επειδή πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όλα θα έρθουν στο φως“.

Από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, παραθέτουν ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στην οποία αναφέρεται:

«Η επιμονή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr