Αντίθετη η Ελλάδα στην παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία

Πολιτικη


«Θεωρούμε την Γερμανία σαν έναν από τους στενότερους εταίρους μας στη ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε αρχικά ο Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις του με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ αμέσως μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Στη διάρκεια των δηλώσεών του ο Νίκος Δένδιας έστειλε το μήνυμα ότι το παράδειγμα του αναθεωρητισμού στην Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει, καθώς επόμενο θύμα του μπορεί να είναι η Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας έθεσε το θέμα της παράδοσης γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, λέγοντας ότι «κινδυνεύει να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας χώρας που αν και είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει εκδώσει απειλή πολέμου σε βάρος της Ελλάδας. Μίας χώρας που παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, κατέχει παράνομα έδαφος κράτους μέλους της ΕΕ, μιας χώρας που κονιορτοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθιξε και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων το οποίο είπε ότι «παραμένει ανοιχτό».

Μπέρμποκ και Δένδιας συζήτησαν για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια αλλά και τις προοπτικές για ενεργειακή συνεργασία.

Από την μεριά της η Αναλένα Μπέρμποκ, ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας ότι θεωρεί πως ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία υπάρχει μία βαθιά φιλία χρόνων, η οποία όμως έχει αρκετές «ουλές». Συνέχισε,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr