“Ανοικτές Πόρτες” – Μια εμπειρία οίνου στην “καρδιά” της κρητικής υπαίθρου

Τα Νεα της Περιφερειας


Ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, ένα «εισιτήριο» για το “ταξίδι” στην κρητική ύπαιθρο, στη γη και στην καθημερινότητα των ανθρώπων της. Στο μόχθο των αμπελουργών, στο μεράκι και στην τεχνογνωσία των ειδικών. Αυτή τη μοναδική οινική εμπειρία έχουν όσοι οινόφιλοι επισκέπτονται αυτό το Σαββατοκύριακο τα οινοποιεία της Κρήτης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ανοικτές Πόρτες», μιας πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

 

Το ertnews, ακολουθώντας τους δρόμους του κρασιού στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, βρέθηκε στην κατάφυτη από αμπέλια Αυγενική. Εκεί, περιτριγυρισμένες από τις κουρμούλες του κρητικού αμπελώνα, βρίσκονται οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου της Ένωσης Ηρακλείου, που από νωρίς το πρωί υποδέχονται τον κόσμο που μαζικά φτάνει ως εκεί για να περιηγηθεί στο πρότυπο οινοποιείο και να γνωρίσει το νέο οινοτουριστικό χώρο που εγκαινιάστηκε σήμερα.

 

Οι υπεύθυνοι της Ένωσης Ηρακλείου υποδέχονται από αργά το πρωί ως τις 7 το απόγευμα τον κόσμο με ένα ποτήρι κρασί, βάζοντάς τον αμέσως στον υπέροχο, ευωδιαστό κόσμο του κρητικού οίνου. Με την πρώτη εμπειρία της γεύσης και του αρώματος του κρασιού ξεκινά η ξενάγηση στις πρότυπες εγκαταστάσεις και στη διαδικασία της παραγωγής από τον διευθυντή του Οινοποιείου, Τάσο Βρέντζο, και άλλα στελέχη της συνεταιριστικού φορέα, που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν στους επισκέπτες λίγο από το μεράκι, την αγάπη και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr