Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου στο Βύρωνα – Ενίσχυση του τοπικού λιανεμπορίου

Οικονομια


Μια συνολική παρέμβαση υπό τον τίτλο «Ανοικτό κέντρο εμπορίου Δήμου Βύρωνα», που αφορά αστικές αναπλάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, πρόκειται να υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα, αναφέρει ο Δήμος Βύρωνα.

Όπως επισημαίνει: «Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και είναι συνολικού ύψους 1.435.000 ευρώ.

Στόχος του είναι η βελτίωση και αναβάθμιση των εμπορικών περιοχών του Δήμου Βύρωνα, η ανάδειξη των ιδιαίτερων χωρικών χαρακτηριστικών τους, η αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου και η ενίσχυση του εμπορικού τους χαρακτήρα, προσφέροντας σημαντικά εργαλεία στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το τοπικό λιανεμπόριο.

Βασικοί άξονες παρέμβασης αποτελούν ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η βελτίωση της προσβασιμότητας στην περιοχή, με την ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου κίνησης πεζών στην πόλη, με σκοπό την πιο εύκολη και ευχάριστη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και την πιο αποτελεσματική οργάνωση της εμπορικής λειτουργίας της πόλης.

Οι επιμέρους στόχοι και γενικές κατευθύνσεις του έργου είναι οι εξής:

• Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση και ενοποίηση με την ευρύτερη περιοχή με τις απαραίτητες προσαρμογές, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια και λειτουργικότητα των έργων διαμόρφωσης, αλλά και το κατάλληλο αισθητικό αποτέλεσμα στην επιφάνεια των επιστρώσεων.

Η…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr