Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο – Στη Βουλή η υπόθεση των παρακολουθήσεων (video)

Πολιτικη


Με το βλέμμα στραμμένο στην πρώτη πολιτική σύγκρουση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το θέμα των παρακολουθήσεων, συνεδρίασε επί τέσσερις ώρες η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δεμίρης δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους βουλευτές, ενώ σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για το αν υπάρχουν και άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, ο ίδιος απάντησε ότι «κανείς δεν εξαιρείται»

Για το θέμα αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε: «Ακόμα και από αυτήν την προσχηματική διαδικασία, όχι απλώς δεν διαψεύστηκαν αλλά επιβεβαιώθηκαν οι βεβαιότητες που έχει πια ο μέσος Έλληνας ότι παρακολουθούνται και πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να δραπετεύσει».

«Το μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε από τις διαρροές, ήταν να κατασκευάσει ένα νοσηρό αφήγημα», σχολίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για ευτελισμό μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα τόνισε πως: «Η προκλητική και πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στάση του, τον καθιστά αναξιόπιστο συνομιλητή σε μια κορυφαία διαδικασία που αφορά τη θεσμική θωράκιση του πλαισίου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών…Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης είναι αποφασισμένη να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr