Αναχώματα στις προκλήσεις – Ηχηρή απάντηση της ΠτΔ σε Τούρκο βουλευτή

Νεα


Λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής κι ενώ ανώτατες πηγές της ελληνικής διπλωματίας εμφανίζονται ικανοποιημένες από την αυστηρή αναφορά κατά του τουρκικού αναθεωρητισμού που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο συμπερασμάτων των 27, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε ηχηρή απάντηση σε Τούρκο βουλευτή, ο οποίος αμφισβήτησε στο Συμβούλιο της Ευρώπης την προσήλωση της Ελλάδας στο Διεθνές Δίκαιο και το Δικαστήριο της Χάγης.

«Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σύμφωνα με το άρθρο 36 του καταστατικού του ήδη από το 1994. Το 2015 η χώρα μου ανανέωσε την αναγνώριση… Αντιθέτως η Τουρκία γνωρίζουμε δεν έχει αναγνωρίσει την ως άνω δικαιοδοσία του δικαστηρίου» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο ενεργό δίπολο της τουρκικής προκλητικότητας, αφενός δηλαδή στην αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, αφετέρου στη νέα προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού στάθηκε ο Νίκος Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να δρα ψύχραιμα και με πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο.

Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών: «είμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, μιας προσπάθειας σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας, αλλά και μιας προσπάθειας αμφισβήτησης στο πεδίο, με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη, αλλά και με παραβιάσεις του εναερίου χώρου και των ελληνικών χωρικών υδάτων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία χώρα να συνεχίσει να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr