Ανασκευάζω πλήρως, λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπ. Μπαράν για τα περί «τουρκικής μειονότητας»

Πολιτικη


Έντονες πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος αναφέρεται σε «τουρκική μειονότητα», μιλώντας για τις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή της Ξάνθης. Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανασκευάζει πλήρως το περιεχόμενο της πρόσφατης ανάρτησής του.

Η δήλωση του Μπ. Μπαράν:

Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr