Αλ. Χαρίτσης στο Πρώτο: Διεθνής η κρίση της ακρίβειας, όμως η Ελλάδα πληρώνει το βαρύτερο τίμημα στην ΕΕ – Αδράνησε η κυβέρνηση (audio)

Πολιτικη


«Διεθνής η κρίση της ακρίβειας, αλλά οι συνέπειες για τη χώρα μας είναι βαρύτερες από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη»,  καθώς «ο πληθωρισμός επικεντρώνεται στις πιο βασικές βοιωτικές ανάγκες δηλαδή σε καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα και στέγαση, πλήττοντας πολύ ευρύτερα στρώματα»,  τόνισε ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

«Η χώρα μας έχει πλέον επισήμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον υψηλότερο πληθωρισμό σε όλη τη δυτική Ευρώπη. Ναι μεν κρίση διεθνής, κάποιοι όμως πληρώνουν πιο βαρύ τίμημα και αυτοί οι κάποιοι είμαστε εμείς δυστυχώς», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «η χώρα μας κινδυνεύει αυτή τη στιγμή καθώς μπήκε απροστάτευτη και αθωράκιστη σε αυτή την κρίση να υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα, δυσανάλογο και πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τις άλλες χώρες».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κρύβεται» πίσω από την Ευρώπη και δεν προχωρά στη λήψη μέτρων, λέγοντας πως «υπάρχουν λύσεις αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδράνησε χαρακτηριστικά, υποτίμησε το μέγεθος της κρίσης και τώρα μια ολόκληρη κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα αυτής της πολιτικής».

Ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ότι η «διεθνής αυτή κρίση δεν μπορούσε να μην ακουμπήσει και τη χώρα μας, όμως με μια διαφορετική πολιτική και στρατηγική θα μπορούσε αυτή η κρίση να μη φτάνει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr