Αλ.Τσίπρας: Στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Πολιτικη


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Αιχμή στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα είχαν και οι χθεσινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, αναφορικά με τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

«Δεν ήταν τυχαία η παντελής απουσία αναφοράς στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τις εξαγγελίες που γίνανε στην ΔΕΘ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό γιατί, όπως υπογράμμισε, «στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Σε αυτό το σημείο επέκρινε τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, τονίζοντας ότι “αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, “όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί, πεθαίνει”.

Αναφερόμενος στο τι θα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν θα λυθούν τα προβλήματα του κλάδου μόνο με κάποιες εξαγγελίες επιδοματικού χαρακτήρα. «Ακούω και θα ακούσω κάποια αιτήματα, που κατά την άποψή μου είναι χρόνια και είναι λογικά, γιατί υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις και στο φορολογικό μας σύστημα. Αλλά αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε όλοι μαζί είναι δομικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν τον κλάδο» σημείωσε και εξήγησε ότι το μεγάλο όπλο είναι οι πόροι του Ταμείου…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr