Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία

Πολιτικη


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμή τα ζητήματα ακρίβειας, η οικονομία και η υπόθεση των παρακολουθήσεων. Τα θέματα δημοκρατίας με αφορμή τις υποκλοπές ανέδειξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κλιμακώνοντας την επίθεση κατά του πρωθυπουργού ότι «επιχείρησε να στήσει ένα καθεστώς που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον».

«Η Δημοκρατία που με τόσες θυσίες και αγώνες αποκαταστάθηκε στη χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βουλιάζει μέσα στο ζόφο και στην παρακμή ενός σκανδάλου που πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας γιατί συγκάλεσε σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρόσθεσε: «Η κοινωνία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βυθίζεται και αποσυντίθεται από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τη τρομακτική όξυνση των ανισοτήτων».

Περιγράφοντας το “χρέος” του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ως το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης έχουμε σήμερα, την ευθύνη και την υποχρέωση να βάλουμε ένα τέλος στη παρακμή. Χρέος μας δεν είναι η αναμέτρηση με τους υβριστές. Ούτε οι απαντήσεις στις χυδαιότητές τους. Χρέος μας πρώτιστο είναι η αναμέτρηση με…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr