Αλ. Τσίπρας: Αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα – Δεν τα βγάζουν πέρα τα νοικοκυριά

Πολιτικη


«Μετά από 9 μήνες αισχροκέρδειας, ο κύριος Μητσοτάκης φαίνεται τα βρήκε τα λεφτόδεντρα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στον Alpha, με αφορμή τις επικείμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής πορείας της χώρας με προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαιτήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μη δώσουν F-16 στην Τουρκία.

«Αν είναι μεγάλο το πακέτο αναρωτιέμαι αν βρήκαν λεφτόδεντρα ξαφνικά. Γιατί 9 μήνες τώρα που έχει λεηλατηθεί κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, κάθε φορά που μιλάμε για την ανάγκη να στηριχθούν μας λένε ‘πού θα βρείτε τα λεφτά; Έχετε λεφτόδεντρα;’. Και ξαφνικά βλέπουμε να μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια, άρα μάλλον υπάρχουν λεφτά ή έλεγαν λάθος το προηγούμενο διάστημα». Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε τις επικείμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος.

«Ας δούμε τι θα φέρουν κι ας δούμε ποια θα είναι η λογική των μέτρων. Ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα το λέμε εδώ και 9 μήνες, δεν το λέμε χτες», είπε, τονίζοντας ότι «δεν τα βγάζουν πέρα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, δεν μπορεί ένας συνταξιούχος που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη να έρχεται ο λογαριασμός 600, δεν μπορεί ένας μισθωτός με 1.200 ευρώ και δύο παιδιά να πληρώνει 800 και 1000 ευρώ λογαριασμούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο είναι αν αυτά τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr