Αλ. Στεφανής στην ΕΡΤ: Δεν υπάρχει φόβος και ανησυχία για την Τουρκία – Ξέρουμε τι κάνουμε

Πολιτικη


Για την ακραία ρητορική της Άγκυρας και την ετοιμότητα της Ελλάδας μίλησε στην ΕΡΤ ο Αλκιβιάδης Στεφανής, πρώην υφυπουργός Άμυνας και στρατηγός εν αποστρατεία.

Μια χώρα η οποία είναι σοβαρή, με σοβαρούς θεσμούς, σοβαρή διαδικασία λήψης απόφασης, σοβαρή ανάλυση των καταστάσεων και δημιουργία επιλογών, δεν φοβάται, ούτε ανησυχεί. Κι αυτό γιατί εξετάζεις όλα τα δεδομένα, βρίσκεις για κάθε δράση σου αντίδραση και έχεις επιλογές για ότι συμβαίνει. Φοβάται εκείνος που δεν ξέρει, που δεν είναι εκπαιδευμένος, αυτός που δεν έχει επιλογές, διαδικασίες, θεσμούς και συμμαχίες και δεν έχει πείσει το περιβάλλον του για το τί συμβαίνει. Άρα φόβος και ανησυχία δεν υπάρχει. Υπάρχει απόλυτα γνώση του τί κάνουμε” τόνισε ο κ. Στεφανής.

Σε ερώτηση για τυχόν κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής που μπορεί να φέρει εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι απάντησε ότι “εξετάζουμε τη στρατηγική, ελέγχουμε τις δικές μας δυνατότητες και περιμένουμε προβλήματα στο τακτικό επίπεδο που θα διαμορφώσουν την καθημερινότητα.”

Η ερώτηση είναι “έχουμε εμείς τις δυνατότητες να αντιπαρατεθούμε στη στρατηγική της Τουρκίας;” Η απάντηση είναι μία, μονολεκτική και κάθετη: Ναι!” πρόσθεσε.

Για τους 35 αμερικανούς βουλευτές που απευθυνόμενοι στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, απευθύνουν έκκληση να μην πουλήσει F-16 στην Τουρκία, τόνισε ότι εκείνοι στάθηκαν στη στάση της Τουρκίας με τον ISIS, στη στάση της Τουρκίας στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr