Αλόννησος: Mοναδική η εμπειρία της κατάδυσης και του θαλάσσιου πλούτου

Τα Νεα της Περιφερειας


Αλόννησος! Το πιο δυσπρόσιτο από τα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων, το τρίτο στην σειρά Σκιάθος- Σκόπελος- Αλόννησος, αλλά σίγουρα το πρώτο και μοναδικό στον πλούτο της θαλάσσιας ζωής και της σπουδαιότητας του βυθού του.

Ο καταδυτικός τουρισμός έχει κατατάξει την Αλόννησο μέσα στους πέντε πρώτους προορισμούς σε παγκόσμιο ενδιαφέρον, λόγω του μοναδικού ενάλιου θησαυρού της, του ναυαγίου της Περιστέρας, αλλά και του Θαλάσσιου Πάρκου της φώκιας Μονάχους- Μονάχους και της μοναδικής πανίδας με κίτρινες και κόκκινες γοργονίες (κοράλλια) σε μεγάλη αφθονία σε σχέση με την υπόλοιπη Μεσόγειο.

Οι καταδυτικές τοποθεσίες στην Αλόννησο είναι άφθονες!! Βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και το νησί αποτελεί καταφύγιο για τη θαλάσσια ζωή καθώς η περιοχή προστατεύεται εδώ και πολλά χρόνια. Οι καταδυτικές τοποθεσίες βρίσκονται γύρω από την Αλόννησο, καθώς και τα γύρω ερημικά νησιά και σίγουρα είναι μια εμπειρία αξέχαστη!

Το Alonissos Triton Dive Center στην Αλόννησο, είναι ένα από τα κορυφαία κέντρα  καταδύσεων στην περιοχή και ο εκπαιδευτής του Δίας Μένης, μας διαβεβαιώνει ότι μετά από μερικές ώρες εκπαίδευσης εντός και εκτός νερού, μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη μας βουτιά… “Παίρνοντας μια απολαυστική ανάσα κάτω από το νερό, είτε ως έμπειροι δύτες, είτε ως αρχάριοι, που θέλετε να ανακαλύψετε τα μυστικά του βυθού, ενώ βρίσκεστε σε διακοπές στην μοναδική Αλόννησο”.

Εθνικό Θαλάσσιο ΠάρκοΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr