Αλεξανδρούπολη – K. Mητσοτάκης: «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης»

Τα Νεα της Περιφερειας


Την επίσημη έναρξη του έργου κατασκευής του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης φυσικού αερίου σηματοδοτεί η επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιείται αυτην την ωρα στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, του πρόεδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, των πρωθυπουργών Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι και Κίριλ Πέτκοφ και του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Gastrade, Κωστή Σιφναίου.

Αμέσως μετά θα παρατεθεί γεύμα στους ξένους ηγέτες. Να σημειωθεί ότι ο πλωτός σταθμός παραλαβής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου θα κατασκευαστεί σε απόσταση 17,6 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης και 10 χιλιομέτρων από την πλησιέστερη ακτή, και θα μπορεί να παραδίδει μέχρι και 5,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα Φυσικού Αερίου ετησίως. Η παράδοση του έργου προσδιορίζεται για τον Δεκέμβριο του 2023.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο του έργου της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης και των συνδέσεων με το λιμάνι και την Εγνατία Οδό και στη συνέχεια παρέστη στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης. «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση όλων, του κεντρικού κράτους και της αυτοδιοίκησης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό που απηύθυνε από τα εγκαίνια της Μονάδας ο Πρωθυπουργός,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr