Αλέ: “Όταν ακούς τη λέξη καρκίνος, είναι σοκαριστικό”

Αθλητικα


Ο Σεμπαστιάν Αλέ στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αφαίρεση του όγκου στους όρχεις του, συγκλόνισε με όσα έζησε στο διάστημα αποθεραπείας του, το οποίο είναι σε εξέλιξη, μίλησε για τους στόχους του και έστειλε μήνυμα υπέρ των συχνών τεστ για πρόληψη.

Ο Σεμπαστιάν Αλέ παραχώρησε συνέντευξη στο ολλανδικό ESPN στην οποία αποκάλυψε ορισμένες λεπτομέρειες από την περίοδο που διαγνώστηκε με όγκο στους όρχεις και έπειτα.

Ο Ιβοριανός επιθετικός της Ντόρτμουντ αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που έζησε και το σοκ που υπέστη όταν άκουσε τη λέξη, ωστόσο είχε αρκετή υποστήριξη και μπόρεσε να ανταπαξέλθει. Παράλληλα τόνισε ότι αργεί ακόμα η επιστροφή του, ωστόσο η φιλοδοξία του είναι να σκοράρει μπροστά στους οργανωμένους οπαδούς των Βεστφαλών.

Είναι μια νέα κατάσταση για όλους. Ειδικά για μένα και την οικογένειά μου. Είμαι τυχερός που έχω πολύ κόσμο γύρω μου και πολλή υποστήριξη. Είμαι και τυχερός που δεν νιώθω άσχημα. Μπορώ ακόμα να περπατάω και να περνάω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου, οπότε όλα είναι καλά“.

Για τη στιγμή που ανακάλυψε το πρόβλημά του: Είχα ένα περίεργη αίσθηση στο στομάχι μου. Δεν ήταν πόνος, αλλά ήταν απλώς ένα περίεργο συναίσθημα. Μερικές φορές νομίζεις ότι αυτού του είδους η ενόχληση θα φύγει μετά από λίγες μέρες, αλλά δεν ένιωθα καλά. Γι’ αυτό αποφάσισα να πάω για εξετάσεις.

Ο πρώτος υπέρηχος έγινε στις εννιά το βράδυ και μαγνητική τομογραφία την επόμενη μέρα στις εννιά το πρωί. Μετά έγινε βιοψία, γιατί είδαν ότι ήταν όγκος. Μετά πήγα στην προπόνηση, γιατί μπορούσα να κάνω τα πάντα. Ο όγκος ήταν εκεί για αρκετές εβδομάδες ή ίσως ακόμη και έναν ή δύο μήνες. Είναι κάτι που δεν μπορείς να νιώσεις.

Σε 24 ώρες έκανα πολλές εξετάσεις. Έπρεπε να περιμένουμε τη χειρουργική επέμβαση για να δούμε τι ακριβώς ήταν. Το είδαν εκεί. Όταν ακούς τη λέξη, είναι συγκλονιστικό“.

Για το τι σκέφτηκε όταν ανακάλυψε το πρόβλημά του: Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν «ω έλα, είμαι εδώ μόνο δέκα μέρες και δεν μπορώ καν να παίξω για τον σύλλογο». Έχουν πληρωθεί πολλά για αυτή τη μεταγραφή. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι και ήθελα πολύ να παίξω.

Πλήρωθηκαν τριάντα εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορώ να παίξω για μήνες. Δεν φαίνεται καλή συμφωνία που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, αλλά αν σκεφτείς περαιτέρω, βλέπεις ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γι’ αυτό. Δεν θα μπορούσα να το αποφύγω ή να το αλλάξω“.

Για την επιστροφή του: Ας πούμε ότι τώρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνω αυτό το…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr