Ακρίβεια και εργασιακές σχέσεις στην ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα – ΓΣΕΕ

Νεα


Για γενικευμένη επίθεση κατά των εργαζομένων από την πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ενόψει των ανακοινώσεων και των προτάσεων που θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε μάλιστα ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας των ευρωπαϊκών συνδικάτων, στην Ελλάδα για να πληρώσει κανείς μόνο τους λογαριασμούς του ρεύματος χρειάζεται δύο κατώτατους μισθούς.

O κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα δημιουργίας ενός κοινωνικού μετώπου απέναντι στη “γενικευμένη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας”. Όπως επισήμανε “πρέπει να αναχαιτιστεί αυτή η επίθεση που έχει λάβει υπαρξιακές διαστάσεις για τους εργαζόμενους”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέταξε την ακρίβεια την ακρίβεια στους λογαριασμούς ρεύματος “χρειάζονται δύο μισθοί για να πληρωθεί το ρεύμα που παραμένουν όμως καθηλωμένοι και οι αυξήσεις που εξαγγέλθηκαν είναι πολύ χαμηλότερες από τον πληθωρισμό” είπε χαρακτηριστικά.

Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ εξέφρασαν μεγάλο προβληματισμό καθώς όπως είπαν οι θέσεις και οι απόψεις τους, που αφορούν τον κόσμο της εργασίας, είναι αποκλεισμένες από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης. Επιπλέον αναφέρθηκαν στα βασικά προβλήματα, τον κατώτατο μισθό, τη σλλογική σύμβαση και τα εργατικά ατυχήματα,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr